fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMitrović: Izvještaj DRI dokazao Spajićeva nepočinstva

Mitrović: Izvještaj DRI dokazao Spajićeva nepočinstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) dokazao je da je bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, tokom mandata, obmanjivao javnost i državne finansije doveo na ivicu propasti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

DRI je finansijskom revizijom utvrdila da Predlog zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinuj sadrži utvrđene greške u finansijskom izvještaju koje imaju materijalan i prožimajući efekat na finansijski izvještaj.

Poslanik DPS-a Ivan Mitrović rekao je da su nezakonito potrošenih 5,67 miliona EUR i brojne konstatovane nepravilnosti, dokazala sve ono na šta je DPS ukazivao već duže vremena.

“I prije izvještaja, građani su na svojoj koži i džepu osjetili posljedice njegovih prevarnih radnji, obmana i manipulacija, koje su zdravstveni sistem doveli do kolapsa, a državu do samog bankrota i finansijske neodrživosti”, kazao je Mitrović.

On je rekao da je sve što je Spajić činio za vrijeme svog mandata i na šta je i danas usmjereno njegovo političko djelovanje, produkt nedobronamjernog odnosa prema Crnoj Gori, njenim interesima i građanima.

“Stoga, zbog svih nepočinstava, prvo će građani u nedjelju na biralištima kazniti izdaju vitalnih državnih interesa, a ovim nedjelima baviće se i nadležni državni organi”, poručio je Mitrović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije