fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo kapitalnih investicija apelovalo na izjašnjavanje o budžetu

Ministarstvo kapitalnih investicija apelovalo na izjašnjavanje o budžetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija apelovalo je na poslanike da se u najskorije vrijeme izjasne o Predlogu zakona o budžetu za ovu godinu, kako bi omogućili servisiranje svakodnevnih obaveza prema građanima i privredi i podržali projekte od kapitalnog značaja za zemlju.

Iz Ministarstva su dodali da bi nakon toga država i sistem konačno počeli da funkcionišu na način koji priliči uređenim društvima.

Predstavnici tog Vladinog resora su kazali da žale zbog činjenice da budžet za ovu godinu još nije usvojen i da to ne pomaže rješavanju problema nagomilanih u proteklih 30 godina, sa kojima se izvršna vlast svakodnevno suočava.

„Režim privremenog finansiranja donosi mnogo problema za građane i privredu, a velikim dijelom i za kapitalne projekte iz oblasti energetike, rudarstva i saobraćajne infrastrukture, koji predstavljaju zalog budućnosti crnogorske ekonomije“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su upozorili da mnogi od tih projekata čekaju na realizaciju, što uzrokuje zabrinutost građana i stranih partnera, što stvara ambijent nesigurnosti i neizvjesnosti, koji nije povoljan za investitore i ekonomski sistem u cjelini.
(kraj) nar/jlb

Najčitanije