fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo da spriječi radove na Rečinskoj rijeci

Ministarstvo da spriječi radove na Rečinskoj rijeci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Građanskog pokreta URA pozvali su Ministarstvo kapitalnih investicija da spriječi dalje radove na izgradnji male hidroelektrane (mHE) na Rečinskoj rijeci kod Kolašina.

Iz te partije su kazali da će ponovo stati u odbranu rijeka, ovaj put Rečinske rijeke, na kojoj problem sa izgradnjom mHE još nije riješen i koja je danas, kako tvrde, protiv volje mještana nastavljena.

„Pozivamo Ministarstvo kapitalnih investicija na čijem je čelu Mladen Bojanić da se u ovo pitanje uključi aktivnije i da spriječi dalje radove na toj rijeci”, navodi se u saopštenju.

Iz te partije su podsjetili da je izgradnja mHE na toj rijeci prekinuta krajem novembra prošle godine, kada su mještani i aktivisti hapšeni zbog blokiranja radova.

„Nećemo dozvoliti da se nastavi sa istom praksom kojoj smo se, zajedno sa svim drugim činiocima društva, građanima i ekološkim aktivistima, uspješno suprotstavljali. Iako još nijesmo uspjeli da zabranimo gradnju mHE na svim rijekama u Crnoj Gori, zbog velikih pravnih poteškoća pri raskidanju ugovora sa koncesionarima koje idu na uštrb ionako praznog državnog budžeta, borbu za ekološku Crnu Goru odlučno ćemo nastaviti i na kraju odbraniti i posljednju crnogorsku rijeku”, poručili su iz URE.

Iz te partije su saopštili da mještani neće opet morati tijelima da brane Rečinsku rijeku kako bi spriječili koncesionare i izvođače radova.

„Ovim putem im poručujemo da ćemo im u toj borbi, osim na terenu, nastaviti pomagati i institucionalno, na državnom nivou, kako bismo osigurali potpun raskid ugovora sa ljudima koji se povezuju sa sinom predsjednika države, Blažom Đukanovićem, a koji i dalje pokušavaju da sprovedu u djelo namjeru da rijeke stave u cijev. U tome sigurno neće uspjeti”, zaključili su iz URE.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...