fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović sjutra na Međunarodnom ekonomskom forumu

Milatović sjutra na Međunarodnom ekonomskom forumu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, učestvovaće na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF), koji počinje sjutra u Sankt Peterburgu.

Iz Ministarstva su kazali da je tema ovogodišnjeg foruma, koji traje do subote i čiji je pokrovitelj predsjednik Rusije Vladimir Putin, Opet zajedno – ekonomija nove realnosti.

“Međunarodni ekonomski forum u Rusiji je, uz čuveni forum u Davosu, jedan od najvećih i najvažnijih okupljanja vodećih svjetskih ekonomista, političara, bankara, biznismena i čelnika najvećih multinacionalnih kompanija“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su ocijenili da je pandemija koronavirusa uticala na zemlje širom svijeta i ozbiljno ograničila međunarodne veze, pa je od vitalne važnosti da se zajedničkim djelovanjem krene putem oporavka.

“Uvažavajući činjenicu da su posjetioci iz Rusije 2019. godine činili trećinu turističkog prometa u Crnoj Gori sa oko 400 hiljada dolazaka, Ministarstvo je prepoznalo važnost učešća na forumu. Ovo je ujedno i prvo učešće crnogorske delegacije na forumu, ali i prva posjeta nekog od zvaničnika Crne Gore Rusiji još od 2010. godine”, dodaje se u saopštenju.

Forum je, kako su kazali, i prilika da se Milatović sretne sa najznačajnim predstavnicima ruske turističke privrede i predstavi Crnu Goru kao bezbjednu i otvorenu destinaciju za turiste sa tog tržišta.

SPIEF se održava od 1997. godine i postao je vodeća globalna platforma za članove poslovne zajednice. Glavni zadatak foruma je podrška konstruktivnom dijalogu, usmjerenom na uspostavljanje i jačanje odnosa između država i privrede.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...