fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMilatović: Nijedan investitor ne može da prijeti arbitražom

Milatović: Nijedan investitor ne može da prijeti arbitražom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nijedan investitor ne može državi Crnoj Gori da prijeti arbitražom, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović komentarišući moguću arbitražu koju je najavila kompanija Aman Resorts zbog kršenja ugovora u vezi Kraljičine plaže.

On je, gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da Aman insistira na privatnosti Kraljičine plaže, na mostu koju vodi ka Svetom Stefanu što je, kako je naveo, u suprotnosti sa crnogorskim zakonima.

“Čini mi se da, na način na koji žele neke stvari, ne žele da dođe do dogovora. Prosto, postoje zakoni Crne Gore, a ranije su bili, čini mi se, zakoni Demokratske partije socijalista koji su više poštovali”, kazao je Milatović, prenosi Pobjeda.

Te plaže su, kako je rekao, date u zakup Amanu i obaveza te kompanije je da one budu uređene i čiste, „tako da je jedini krivac neuspostavljenog reda upravo kompanija u čijoj je to nadležnosti“.

Prema riječima Milatovića, postavlja se pitanje da li Crna Gora ima dovoljno benefita od takvog investitora.

“U trenutku kada je turizam počeo da raste, njemu se smanjuje renta”, naveo je Milatović.

On je podsjetio da je Uprava za nekretnine prošle godine, u toku najveće pandemije, donijela odluku o cjepkanju puta od Pržna do Svetog Stefana i preimenovala odluku o namjeni puta od plaže do Spa centra koji je postao šetalište.

Milatović je kazao da je potreban ozbiljan advokatski tim koji će sve te stvari da ispita.

“Niko državi ne može da prijeti da arbitražom i mi imamo određenja znanja. Ja svakako ne bih volio da dođe do arbitraže”, rekao je Milatović.

On je naveo da ne prihvata da je neko od Svetog Stefana napravio bren.

“On je to bio i prije ovog investitora. Za razliku od Luštice, Porto Montenegra i Porto Novog koji su dodata vrijednost. Nijesam siguran da je ovaj investitor donio neku dodatnu vrijednost”, kazao je Milatović.

On je dodao kako bi volio da se svaki nekredibilni investitor povuče iz Crne Gore.

Upitan da li su nekridibilni investitori Adriatic Properties i Toschelik, Milatović je rekao da su to oni koji ne daju dodatnu vrijednost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije