fbpx
32.8 C
Podgorica
August 17, 2022.
NaslovnicaGlavna vijestMilatović: Nepokolebljivo stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada i znanja

Milatović: Nepokolebljivo stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada i znanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je da je u proteklom periodu posvećeno vodio tim koji usmjerava znanje u ekonomski razvoj Crne Gore.

“Kada je trebalo da spasimo posrnulu ekonomiju, odlučno i hrabro smo postavili snažne temelje oporavka”, rekao je Milatović u video izjavi povodom obilježavanja prve godine rada Vlade premjera Zdravka Krivokapća.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da je u prethodnoj godini ostvaren otvoren i iskren dijalog sa građanima i privredom.

Iz zajedničke saradnje i osluškivanja potreba društva su kao proizvod proizašla dva paketa mjera podrške za suzbijanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom koronavrusa, u ukupnom iznosu od 320 miliona EUR.

“U teškom trenutku, iz naslijeđenog ekonomskog ambisa, usmjerili smo zemlju u pravcu razvoja i najveći ekonomski pad pretvorili u najveći ekonomski rast. Povratili smo zdrav impuls turizmu i ostvarili više od projektovanog, kao pravu mjeru našeg rada, uz preko 700 miliona prihoda”, precizirao je Milatović.

On je naveo da je za godinu napravljen veliki korak ka ispravljanju nepravdi prema bivšim radnicima, obezbjeđujući 12 miliona EUR.

“Ovo je prvi korak kojim pokazujemo poštovanje i zahvalnost prema radnicima, koji su svoj radni vijek proveli u nekadašnjim industrijskim gigantima. Za njihov rad i doprinos ovom društvu država do sada nije imala sluha. Ova Vlada ima i nastavlja da ispunjava obećanja, ali i da se bori za dostojanstvo i prava svakog sadašnjeg i bivšeg radnika”, kazao je Milatović.

On je dodao da je ponosan na svaki dan prethodne godine, jer su rad i uloženi trud pokazatelji da se nepokolebljivo gradi ekonomija za sve.

“Naša vizija je jasna – bolji životni standard uz program Evropa sad i Crna Gora odmah. Svojoj djeci i svakom djetetu koje raste ovdje stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada i znanja – u kojoj su građani na prvom mjestu”, zaključio je Milatović.

Video izjavu dostavilo Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Inicijativa, nepovjerenje vladi. demokrate, boris bogdanović

Potvrđeno da postoji sijaset razloga za pad Vlade

Podgorica, (MINA) – Inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi Demokrata, Demokratskog fronta (DF), Demosa, Ujedinjene...