fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Bojim se da li će Evropa sad ostati na snazi ako...

Milatović: Bojim se da li će Evropa sad ostati na snazi ako padne Vlada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Evropa sad je apsolutno održiv, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, navodeći da se boji da li će on ostati na snazi ako padne Vlada.

“Program Evropa sad je apsolutno održiv, on je tako i kreiran. Međutim, ako dođe do pada Vlade, ako program Evropa sad budu implementirali ljudi koji su bili protiv tog programa, ja se bojim da li će on ostati na snazi”, rekao je Milatović novinarima nakon sjednice Zakonodavnog odbora.

On je naveo da se boji da će neko da sruši sve što je do sada urađeno, kada je u pitanju istorijsko povećanje plata građanima, prenosi portal Vijesti.

“Mislim da je izjava (Mila) Đukanovića, koji je jedan od kreatora kompletne političke neizvjesnosti trenutno u Crnoj Gori, zajedno sa njegovim novim strateškim partnerima – URA-om, dao jednu izjavu na tom fonu”, rekao je Milatović.

Đukanović je u intervjuu agenciji MINA kazao da je insistiranje na implementaciji programa Evropa sad, kroz usvajanje budžeta i seta pratećih poreskih i zakona iz oblasti socijalne politike, veoma otežalo poziciju svake buduće vlade.

Milatović je rekao da je Vlada predložila skraćenje mandata Skupštini u skladu sa članom 84 Ustava.

“Vlada smatra da je u kontekstu trenutne političke situacije to najbolje rješenje. Da se mandat vraća građanima i građani treba da odluči kako dalje da ide Crna Gora”, naveo je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije