fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMeđu deset najljepših crnogorskih plaža našlo se pet budvanskih *

Među deset najljepših crnogorskih plaža našlo se pet budvanskih *

Budva, (MINA-BUSINESS) – Na listi top deset crnogorskih plaža, prema turističkom vodiču Le Petit Fute, našlo se čak pet budvanskih, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva (TOB).

Iz TOB-s su kazali da su se plaže budvanske rivijere još jednom našle na prestižnoj listi, ovog puta među top deset od 117 plaža u Crnoj Gori.

“Čak pet od deset najljepših plaža se nalaze upravo u Budvi i to su Lučice, Slovenska plaža, Drobni pijesak, Bečići i Jaz”, navodi se u saopštenju.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, kazala je da je neupitno da je budvanska rivijera darovana nesvakidašnjom ljepotom, ali da svaka pohvala, pogotovo kada dolazi od renomiranog imena, to potvrđuje.

“Uspješnu saradnju sa turističkim vodičem Le Petit Fute nastavili smo i ove godine s obzirom na to da su turisti sa francuskog govornog područja u prethodnim godinama bili u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja, posebno u periodu van glavne turističke sezone, kada govorimo o zapadnom tržištu”, dodala je Liješević.

Le Petit Fute je svjetski poznata francuska izdavačka kuća, grupa francuskih i međunarodnih turističkih vodiča, koja postoji više od 40 godina.

Posjeduju najveću kolekciju turističkih vodiča u Francuskoj, njih preko 450, koji su do sada prodati u osam miliona primjeraka.

“U svom dugogodišnjem radu obradili su preko 800 destinacija, uključujući 100 ekskluzivnih, u 189 zemalja svijeta. Veb sajt www.petitfute.com je među tri najposjećenija turistička sajta u Francuskoj, sa 56 miliona posjetilaca u 2019. godini”, rekli su iz TOB-a.

Posebno izdanje turističkog vodiča – Montenegro 2021/2022 detaljno predstavlja turističku ponudu Crne Gore, prirodne ljepote, nacionalne parkove, obalu, pješačke i biciklističke staze, lokalitete pod zaštitom UNESCO-a.

“Osim toga pruža i sve relevantne informacije na više od 260 stranica štampane verzije vodiča, kroz aplikaciju odnosno digitalni vodič i putem veb sajta. Budvanska rivijera je posebno predstavljena kroz ponudu smještaja i restorana, noćnog života, prirodne ljepote, plaže, istoriju i kulturu”, navodi se u saopštenju.

Štampano izdanje turističkog vodiča Montenegro 2021/2022 se već nalazi u prodaji u knižarama i turističkim agencijama u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu i Švajcarskoj, a može se poručiti online ili preuzeti digitalna verzija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...