fbpx
18.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessKupcima modela Vivo X80Pro 5G u pre-order periodu u Crnoj Gori

Kupcima modela Vivo X80Pro 5G u pre-order periodu u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Vivo korisnicima u Crnoj Gori nudi dodatnu pogodnost za kupovinu uređaja u pre-order periodu koji će trajati od danas do 7. avgusta, do 23 sata i 59 minuta kod ovlašćenog partnera One Crna Gora.

„Kupovinom Vivo X80Pro telefona u promotivnom periodu ostvarujete pravo na poklon bežični punjač od 50 W, kao i dodatnu godinu garancije na vaš novi uređaj i šest mjeseci zaštite ekrana od slučajnog loma“, navodi se u saopštenju.

Telefon Vivo X80 Pro ima prednju kameru od 32 MP i sistem sa četiri kamere sa zadnje strane koji se sastoji od ‘ultra-sensing’ kamere od 50 MP sa GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaone kamere od 48 MP, kamere za portret od 12 MP i periskop kamere od osam MP.

„Portretna kamera od 12 megapiksela osnovna je nadogradnja koja omogućava poboljšanje i stabilnost videa, dok glavna kamera uključuje ekskluzivno prilagođeni ‘ultra sensing’ GNV senzor za optimizaciju refleksivnosti i smanjenje rastresitog svijetla u kombinaciji sa staklenim sočivom visoke propustljivosti. Telefon dolazi u pakovanju sa 80 W FlashCharge punjačem, uz koje telefoni od potpuno prazne baterije do 100 odsto napunjenosti, dolazi za samo 36 minuta“, rekli su iz One-a.

Vivo trenutno uživa povjerenje više od 400 miliona korisnika u svijetu, jedan od razloga tome je i posvjećenost detaljima, dizajnu i strogoj kontroli kvaliteta vivo pametnih telefona. Svi Vivo telefoni podliježu rigoroznim procedurama i testiranjima u svakoj fazi njihovog razvoja, čime se osigurava njihova izdržljivost, a korisnicima pruža pouzdanost i kvalitetno iskustvo.

Korisnici mogu iskoristiti trogodišnju garanciju na hardverske kvarove, ali i softverske kvarove proistekle iz neispravnosti osnovnog softvera, a sve što je potrebno da urade jeste da ovlašćenom servisnom centru prilože kopiju računa ili dokaz o kupovini.

Dodatna garancija na oštećenje ekrana primjenjuje se samo jednom u vremenskom periodu od 120 dana od datuma kupovine uređaja kod ovlašćenog vivo servisnog partnera KimTec Montenegro u Crnoj Gori. Ukoliko se oštećenje ekrana desi tokom perioda dodatne garancije na ekran, Vivo će obezbijediti besplatnu zamjenu ekrana na uređaju.

“Uslovi dodatne garancije ne važe u slučaju oštećenja proizvoda izazvanih habanjem uređaja uslijed normalnog korišćenja, neadekvatnim i nepravilnim korišćenjem, korišćenja dodataka drugih proizvođača, nepridržavanja mjera predostrožnosti, namjernog oštećenja uređaja, kao i pokušaja neovlašćene popravke uređaja ili popravke od neovlašćenog servisa”, rekli su iz One.

Takođe, modifikovanje ili promjena originalnog operativnog sistema, na primjer rutovanje, instaliranje neoficijalnog ROM-a, kao i odsustvo ili manipulacija serijskim brojem ili IMEI brojem će dovesti do isključenja iz uslova promocije.

„Ukoliko je oštećenje mobilnog telefona u tolikoj mjeri da zamjenom displeja nije moguće uspostaviti funkcionalnost mobilnog telefona, autorizovani servisni partner za Crnu Goru ima pravo da uređaj isključi iz promocije, ukoliko korisnik ne želi da nadoknadi dodatne troškove popravke drugih komponenata uređaja koje bi uređaj vratile u funkcionalno stanje“, navodi se u saopštenju.

Autorizovani servisni partner za Crnu Goru će u svakom od ovih slučajeva obavijestiti korisnika o nemogućnosti primjena uslova promocije i dati ponudu korisniku za vangarancijsku popravku.

Vivo poziva sve zainteresovane kupce da pogledaju i isprobaju njihove pametne telefone kod vivo ovlašćenog partnera – One Crna Gora.

Vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrijednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog svijeta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, Vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život.

Vodeći se osnovnim vrijednostima kompanije, koje uključuju Benfen, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, Vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svjetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smještenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, vještačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije.

Vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza, uključujući ovlašćeni proizvodni centar, gdje proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, Vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 70 zemalja i regiona i uživa povjerenje više od 400 miliona korisnika širom svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

zgrada predsjednika

Još jedan čin nepoštovanja crnogorskih institucija

Podgorica, (MINA) – Na adresu kabineta predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika...