fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKruzing sezonu u Baru otvorio američki megakruzer Sun Princess

Kruzing sezonu u Baru otvorio američki megakruzer Sun Princess

Bar, (MINA-BUSINESS) – U luku Bar jutros je uplovio mega kruzer Sun Princess američke kompanije Princess Cruises, kojim je doputovalo 4,17 hiljada turista i 1,62 hiljade članova posade.

Riječ je o najvećem kruzeru do sada koji je uplovljavao u crnogorske luke, piše Primorski portal.

Prvo uplovljavanje megakruzera Sun Princess ozvaničilo je početak ovogodišnje kruzing sezone u Baru.

Agent Boka Adriatica, Jovan Moric, kazao je da je Sun Princess najveći kruzer koji je do sada uplovio u crnogorske vode, kao i da je planirano osam njegovih uplovljavanja u luku Bar.

Sun Princess je novi brod od 177,88 hiljada tona, dugačak 345 metara. Kapacitet broda je 4,3 hiljade putnika, o čijoj udobnosti brine 1,15 hiljada članova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgrađen je u brodogradilištu korporacije Fincantieri i najveći je brod ikada izgrađen u Italiji. To je prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je izgradio Fincantieri.

U luci Ćivitavekja Sun Princess je ukrcao prve putnike i 28. februara isplovio na svoje prvo komercijalno krstarenje Mediteranom.

Sun Princess ima gaz 8,9 metara i do sada je najveći brod koji se uplovio u Bar. Na gatu kompanije Port of Adria megakruzer će biti vezan do 18 sati kada je planirao isplovljavanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije