fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Nijesam ubijeđen u dobre namjere vlasnika Uniproma

Krivokapić: Nijesam ubijeđen u dobre namjere vlasnika Uniproma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da nije ubijeđen da postoji dobra namjera vlasnika kompanije Uniprom, koja upravlja Kombinatom aluminijuma (KAP), da se riješi problem u vezi sa cijenom električne energije neophodne za funkcionisanje podgoričke fabrike.

„Mislim da se radi o tome da su bukvalno potrošili resurse upravo tog dijela KAP-a sa ćelijama koje su na granici izdržljivosti i nijesam siguran da imaju namjeru da održe proizvodnju“, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Vlada, na sjednici u četvrtak, usvojila zaključak kojim se Unipromu i Elektroprivredi (EPCG) preporučuje da pokušaju da nađu najbolje rješenje za snabdijevanje KAP-a strujom.

„Vlada je istakla i stav koji se odnosi na preispitivanje privatizacije KAP-a, koji predstavlja boljku Crne Gore iz prošlosti i koja je sad prebačena na privatnika, koji želi da ostvari isključivo profit“, kazao je Krivokapić.

On je poručio da se država odgovorno odnosi prema svemu, kao i da će javni interes biti ispred svega.

„Vodićemo se isključivo ekonomskom logikom i onim što predstavlja tržište energije i vodićemo računa da energetski sistem u Crnoj Gori bude stabilan“, naveo je Krivokapić i podsjetio da KAP i njegovo okruženje predstavljaju ekološki problematičnu tačku.

On je saopštio i da se tu radi o pitanju društveno odgovornog djelovanja i naveo primjer Željezare Nikšić koja je zaposlenima, iako nijesu angažovani, obezbijedila odgovarajuće uslove i plaćeno odsustvo.

„Zašto bi neko izvan ove države imao bolji odnos prema radnicima nego onaj koji je ko zna kako i na koji način dobio KAP i koristi njegove resurse? Ovdje je pitanje vrlo jasno. Mi ćemo se odgovorno odnijeti prema ovom problemu“, poručio je Krivokapić.

On je dodao i da se niko ne pita kako je moguće da neko u privatnom vlasništvu ima trafostanicu kojom može da se manipuliše i onemogući rad civilnog ili vojnog aerodroma u Podgorici.

„Koje su garancije date za KAP i kome? Šta se s tim novcem moglo uraditi? Neko mora da snosi odgovornost za to što je dao garancije. Došlo je vrijeme čistih računa i ti računi su obaveza ove Vlade“, zaključio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije