fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv dvije osobe koje se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeta je krivična prijava protiv zaposlenog u Upravi prihoda i carina I.L. (43), zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„On je, kako se sumnja, dok se nalazio na svom radnom mjestu u Carinarskoj ispostavi Vraćenovići, 18. juna ove godine obavio kontrolu jednog teretnog motornog vozila kojim je upravljala osoba iz Pljevalja. Toj osobi je izdao dokument u koji je unio netačne podatke, odnosno, umanjio joj je obračun carinskog duga, pa je platila na ime carine manji novčani iznos od onoga koje je shodno propisima trebalo da plati“, navodi se u saopštenju.

Takođe, nikšićka policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv M.Ž. (41), zbog sumnje da je kao ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„On je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio akcije klijenata tog društva, bez njihovog znanja i naloga, te je na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12,9 hiljada EUR“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije