fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su, po nalogu državnog tužioca u ulcinjskom Osnovnom državnom tužilaštva, krivičnu prijavu protiv preduzeća Alek CO iz Ulcinju i odgovornog u njemu O.V. (37) zbog sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

„Službenici Sektora za brobu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekomonskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga došli su do sumnje da su O.V. i preduzeće Alek CO, u cilju protivpravne imovinske koristi na štetu države, nevršeći propisane službene dužnosti, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave su kzali da su O.V. i Alek CO izvršili krivična djeta tako što nijesu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su obavili obračun i uplatu poreza na dohodak fizičkih lica, što je bila njihova zakonska obaveza.

„Oni su na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od 30,09 hiljada EUR, a na štetu budžeta Crne Gore“, objasnili du iz Uprave policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...