fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su nadležnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv podgoričkog preduzeća Maš-ing i odgovornog u toj kompaniji, K.A. (38), zbog sumnje da su utajili poreze i doprinose.

Krivičnu prijavu su podnijeli službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti Centar – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

“K.A. je, kako se sumnja, preko tog preduzeća, počinio djelo koje mu se stavlja na teret tako što je u periodu od 2021. do prošle godine realizovao podizanja novčanih sredstava sa računa preduzeća, po osnovu materijalnih i putnih troškova u ukupnom iznosu od 420,9 hiljada EUR, koja nijesu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom, a sve u cilju da se potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza i doprinosa nadležnom državnom organu”, navodi se u saopštenju.

Na taj način, K.A. je preko preduzeća pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73,67 hiljada EUR, za koliko je pričinio štetu budžetu Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...