fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv brokera

Krivična prijava protiv brokera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policijski službenici podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv M.Ž. (41), koji se sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju i pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko 20 hiljada EUR.

„Intenzivnim aktivnostima nikšićke policije identifikovan je ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. koji je, kako se sumnja, izvršio pet krivičnih djela zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica i tom prilikom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 20,25 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je M.Ž. izvršio krivična djela tako što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente, odnosno akcije pet klijenata preduzeća, bez njihovog znanja i naloga, te da je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 20 hiljada EUR.

„U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obavještenja od oštećenih i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije