fbpx
17 C
Podgorica
September 29, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKreator startupa „Marleq“ pobjednik druge Startup akademije

Kreator startupa „Marleq“ pobjednik druge Startup akademije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kreator startupa „Marleq“ Milo Radulović pobjednik je druge Startup akademije M:tel digitalne fabrike, a on i njegov tim od kompanije M:tel dobili su dvije hiljade EUR.

Iz kompanije M:tel su kazali da njegov startup predstavlja platformu koja pomaže kandidatima u traženju posla u inostranstvu, kako bi lakše i brže došli do napretka u karijeri.

Kako je saopšteno, Radulović i njegov tim, na Demo danu koji je održan danas u prostorijama M:tel digitalne fabrike, dobili su dvije hiljade EUR od kompanije M:tel.

Drugo mjesto i nagradu od hiljadu EUR dobili su Rajko Orman i Marija Čvorović, čija ideja „ArchCRM“ predstavlja kontrolu poslovanja na jednom mjestu.

Kompanija M:tel dodijelila je dva „samsung galaxy s9“ telefona tvorcima ideje „NaPut“, koji su takmičenje završili na trećem mjestu, a koja tretira oblast putnih naloga i omogućava njihovu izradu u tri koraka.

Nagradu „PwC akademije“, odnosno vaučer za pohađanje njihovog mini MBA programa dobila je Jovana Rajković, kretor startupa „Aktideal“, koji umrežava kupce i prodavce nekretnina i automobila.

„Tom nagradom „PwC akademija“ pokazala je da snažno podržava razvoj preduzetništva u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, pored nagrađenih, na finalnoj večeri Startup akademije proizvode su predstavila još četiri startup tima, i to „Remake“ koji tretira oblast reciklaže iz jednog inovativnog ugla, „Postmonaut“ tim iz Srbije koji se bavi uvezivanjem primaoca i pošiljaoca pošiljki, aplikacija „Saasmark“, koja pomaže osnivačima internacionalnih kompanija da pronađu najbolje softversko rješenje.

Tim „Pay later“ predstavio je cloud web aplikaciju za odloženo plaćanje računa koja će pomoći turističkim radnicima i ljubiteljima trgovine da obave kupovinu, a plate kasnije.

Druga Startup akademija trajala je tri mjeseca i organizovana je u saradnji sa ICT Hub-om iz Beograda.

Navodi se da su tokom akademije polaznici bili u prilici da nauče kako da od ideje naprave konkretan proizvod, da odrede kupca i kako da proizvod predstave investitoru i kupcima.

Renomirani predavači iz regiona obučavali su polaznike i iz oblasti marketinga.

Iz kompanije M:tel su podsjetili da je Startup akademija, kao program koji je pokrenula, potpuno besplatan.

„Kompanija M:tel planira da u startupove čije se djelovanje uklapa u strateški razvoj kompanije investira za početak između 30 i 50 hiljada EUR“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije