fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrajem juna Kolašin Open Fest

Krajem juna Kolašin Open Fest

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Jedinstveni turistički festival – Kolašin Open Fest, koji Opština Kolašin organizuje u okviru projekta Turizam za budućnost, biće održan od 28. do 30. juna.

Savjetnica za implementaciju projekata u Opštini Kolašin, Damjana Bulatović, kazala je da ovaj trodnevni događaj predstavlja ključnu inicijativu za promociju turističkih potencijala grada, sa posebnim naglaskom na održivi razvoj i očuvanje prirodnih i kulturnih resursa.

“Kolašin Open Fest ima za cilj valorizaciju i internacionalizaciju turizma, kulturnog nasljeđa, avantura na otvorenom i prirodnih atrakcija Kolašina, kao i jačanje prekogranične saradnje kroz projekte koje finansira Evropska unija (EU)”, rekla je Bulatović agenciji Mina-business.

Prema njenim riječima, festival teži izgradnji prepoznatljivog turističkog identiteta, pružajući radost, zabavu, avanture i promociju turističkih potencijala naše opštine.

Festival će početi panoramskom vožnjom džipovima do Zekove glave i planinarenjem po Moračkim planinama. Posjetioci će uživati u aktivnostima na otvorenom za djecu, posjetiti Nacionalni park Biogradska gora, učestvovati u kružnoj ATV turi, ferati Lipovo, te istražiti kulturnu rutu kroz Kolašin. U večernjim satima na glavnom trgu nastupiće Adi Šoše.

Bulatović je navela da drugi dan donosi E-biciklističku turu, istraživanje kanjona Mrtvice i Kapije želja, te Yugo turu sa degustacijom tradicionalne hrane.

“Edukativni kutak za djecu, planinarenje do Bašanjeg brda, jeep safari Sinjajevina, rafting Tarom i penjanje na stijenama samo su neke od aktivnosti koje će obogatiti taj dan. Večernji program upotpuniće koncert popularnog benda Van Gogh”, dodala je Bulatović.

Treći dan festivala nudi kanjoning rijekom Moračom, trail trčanje, biciklističku turu za djecu oko centra grada, te pješačku turu Biogradsko jezero-Bendovac.

Posjetioci će takođe imati priliku da uživaju u zip line-u preko Morače, avanturističkom parku Kolašin i radionici slikanja za odrasle. Crveni krst Kolašin organizovaće i obuku za pružanje prve pomoći. Festival će se završiti na glavnom trgu uz koncert Edite Aradinović.

Iz Opštine Kolašin su pozvali sve građane, turiste i partnere, da im se pridruže na Kolašin Open Festu i učestvuju u brojnim aktivnostima koje su pripremili.

Za najnovije informacije i detalje o programu, zainteresovani mogu posjetiti zvanične Instagram i Facebook naloge festivala.

“Budući da je broj učesnika za većinu aktivnosti ograničen, napominjemo sve učesnike da se što prije prijave i osiguraju svoje mjesto. Radujemo se svim gostima koji će u tom periodu boraviti u našem gradu”, kazala je Bulatović.

Projekat Turizam za budućnost sprovodi Opština Kolašin u partnerstvu sa Prishtina REA, planinarskim društvom Đeravica i Institutom za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER), a u okviru EU Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo.

Osim tradicionalnih partnera projekta, brojni sponzori i volonteri su podržali ovaj događaj, čime će neizmjerno doprinijeti uspjehu samog festivala.

“U ime Opštine Kolašin, želim da se zahvalim svima koji su na ovaj način podržali razvoj turizma našeg Kolašina i implementaciju ovako važnih projekata koje sprovodi Sekretarijat za finansije, imovinu i ekonomski razvoj”, zaključila je Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...