fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKotor dao snažan pečat razvoju i afirmaciji države

Kotor dao snažan pečat razvoju i afirmaciji države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U savremenoj Crnoj Gori, Kotor je odgovorno koristio pogodnosti perioda dinamičnog ekonomskog i demokratskog prosperiteta, njegujući tradiciju i čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra, i dao snažan pečat prepoznatljivom razvoju i afirmaciji naše države, ocijenio je predsjednik Milo Đukanović.

„Kotor mora imati posebno mjesto u svim projekcijama budućnosti Crne Gore, koje će joj obezbijediti članstvo u Evropskoj unuji (EU), a našim građanima željeni nivo životnog standarda“, naveo je Đukanović u čestitki.

On je kazao da je uvjeren da će na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja Kotor nastaviti putem koji ga pozicionira na mapi svjetskih turističkih i nautičkih destinacija.

„Kotor, grad kulturnog bogatstva i tradicije, riznica srednjevjekovne arhitekture i istorijskog nasljeđa, srce Boke i simbol prepoznatljivosti Crne Gore. Grad modernog duha i žitelja koji su uspjeli sačuvati neprolazne vrijednosti multikulturalizma i multikonfesionalnosti“, rekao je Đukanović.

Smješten u jednom od najljepših zaliva svijeta, Kotor sa svojim neprocjenjivim materijalnim i nematerijalnim bogatstvom predstavlja jedinstvenu adresu znamenitosti, koja s pravom pripada svjetskoj baštini i čini vjekovnu neraskidivu sponu Crne Gore sa Evropom.

Đukanović je uputio čestitku predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine Opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građanima Kotora, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije