fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKonstituisan Partnerski savjet za regionalni razvoj

Konstituisan Partnerski savjet za regionalni razvoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potreba za unaprjeđenjem koordinacije aktivnosti politike regionalnog razvoja motiviše da se ponovo uspostavi i intezivira rad Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na konstitutivnoj sjednici tog tijela.

Konstitutivnoj sjednici, koja je održana u petak i kojom je predsjedavala Sekulić, prisustvovali su skoro svi članovi Partnerskog savjeta.

Sekulić je kazala da očekuje aktivno učešće svih članova Partnerskog savjeta kako bi se postigao ravnomjeran socio-ekonomski razvoj svih jedinica lokalne samouprave i regiona, koji će se zasnivati na konkurentnosti, inovativnosti i zapošljavanju.

Iz Ministarstva su saopštili da su predstavnici značajnog broja jedinica lokalne samouprave, ministarstava i drugih organa, kao i nevladinog sektora, zajednički diskutovali o daljem radu tog tijela, uz iznošenje sugestija i predloga koje su uvažene.

“Posebno važne teme konstituvne sjednice bile su strateško planiranje razvoja jedinica lokalne samouprave i indeks konkurentnosti jedinica lokalne samouprave”, dodaje se u saopštenju.

Generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu, Miloš Čelanović, istakao je značaj međuresorne saradnje i pozvao članove Partnerskog savjeta da se kroz dalji rad prvenstveno prati stanje u oblasti regionalnog razvoja, pripremaju preporuke za unaprjeđenje te politike, utvrđuju prioriteti u realizaciji razvojnih projekata i sagledavaju efekte politike regionalnog razvoja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije