fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKompletnu neto dobit opredjeljuju za dividendu

Kompletnu neto dobit opredjeljuju za dividendu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompletna neto dobit Crnogorskog Telekoma u prošloj godini, u iznosu od 2,35 miliona EUR, odnosno pet centi bruto po akciji, biće isplaćena akcionarima na ime dividende, odlučeno je na Skupštini dioničara.

Akcionari su takođe usvojili finansijski i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu.

Za nezavisnog revizora za ovu godinu izabran je Deloitte, a usvojena je i politika naknada.

Izabran je i novi Odbor direktora koji će činiti Siniša Đuranović kao predsjednik tog tijela, Marc Stehle, Matija Kovačević, te Christoph Schon i Tripko Krgović kao nezavisni direktori.

„Kompanija je donijela odluku o smanjenju kapitala na osnovu koje će poništiti stečene sopstvene akcije, a Skupština akcionara je dala ovlašćenje za novi otkup sopstvenih akcija u koje svrhe će Telekom opredijeliti iznos od dva miliona EUR koji će biti utrošen u narednih deset mjeseci“, objašnjeno je iz kompanije.

Crnogorski Telekom, prema riječima njegovog izvršnog direktora Stjepana Udovičića, već drugu godinu u kontinuitetu pokazuje sposobnost da komercijalno raste i da se tehnološki razvija na malom i izrazito konkurentnom tržištu u Crnoj Gori.

On je naveo da je tim Crnogorskog Telekoma u prošloj godini postigao izuzetne rezultate i značajan rast u svim segmentima, učvrstivši temelje za planove za ovu i naredne godine.

„Tim Crnogorskog Telekoma je uvijek u sebi imao energiju i snagu da te ambiciozne ciljeve realizuje i sve što je bilo potrebno je da cijela organizacija vjeruje da se sve može postići ako smo spremni da odemo korak dalje od drugih, u planiranju i izvršenju planova. U bogatstvu postojećih i novih tehnologija, u Telekomu želimo da razvijamo kulturu gdje je poželjno da se svakodnevno otkivaju nove teritorije mogućeg i novi alati, da budemo pioniri u razvoju, digitalizaciji, marketingu, prodaji. Moderni i agilni. Da natjeramo druge da nas prate, umjesto da tražimo utabane staze. Što smo, vjerujem, i uspješno započeli”, rekao je Udovičić.

Telekom je prošlu godinu posvetio i investicijama u strateški razvoj mobilne i optičke mreže, zahvaljujući čemu danas, kako su saopštili, ima i najveću i najbržu 4G i 5G mrežu u zemlji i najveći protok internet saobraćaja u mobilnoj mreži u Crnoj Gori, ali i 17 odsto više korisnika na optici u odnosu na godine prije.

„Osim što smo prvi u Crnoj Gori lansirali komercijalnu 5G mrežu na DSS tehnologiji, prvi postigli gigabitne brzine u testnom 3.x okruženju, a zatim i prvi lansirali komercijalnu 5G mrežu na visokim frekvencijama, Telekom je na prošlogodišnjoj aukciji zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži i spektralnu konkurentsku prednost Telekoma za sljedećih 15 godina“ navodi se u saopštenj u.

Udovičić je kazao da je uvjeren da rast kompanije nije ograničen samo na finansijsku i tržišnu metriku, već se mjeri i snagom našeg jedinstva i saradnje.

„Korisnici i akcionari su neodvojivi dio uspjeha naše kompanije, zbog čega želim da se posebno zahvalim na vašoj podršci u prethodnom periodu. Posvećenost svih zainteresovanih strana – menadžmenta, zaposlenih, akcionara, našoj zajedničkoj viziji i vrijednostima, ono je što nas pokreće i podstiče da postižemo nove uspjehe”, zaključio je Udovičić.

Crnogorski Telekom već duže od deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Crnoj Gori je povoljno okruženje za razvoj korupcije

Podgorica, (MINA) – Izostanak institucija sistema, siromaštvo, ratovanje, opsesija reputacijom su neki od elemenata...