fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKolašin Valleys – prvi planinski rizort na ski stazama u Crnoj Gori

Kolašin Valleys – prvi planinski rizort na ski stazama u Crnoj Gori

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Prvi hoteli na ski stazama u Kolašinu, čije je otvaranje najavljeno za zimsku sezonu 2023/24 i tokom naredne tri godine, dio su ambicioznog plana razvoja područja Bjelasice koji se realizuje u okviru cjelogodišnjeg planinskog rizorta Kolašin Valleys.

Predstavnik Kolašin Valleys, Marko Gvozdenović, je na prezentaciji tog prvog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa na skijaškim stazama u Crnoj Gori, kazao da njihova vizija uključuje pozicioniranje Kolašin Valleys u vodeće planinsko odmaralište u jugoistočnoj Evropi, koje nudi izuzetne usluge i iskustva i to ne samo zimi.

Otvaranje četiri hotelska objekta sa 317 jedinica u planu je do kraja naredne godine, a u naredne tri godine dodatnih šest objekata, čime će hoteli raspolagati sa više od 700 smještajnih jedinica. U trogodišnjem planu je i razvoj najmanje 30 ekskluzivnih planinskih šalea (chalets), te brojni drugi sadržaji i ekskluzivni lokali, restorani, barovi i wellness prostora i objekata.

„Cilj nam je da stvorimo izuzetno planinsko odmaralište koje se ističe u regionu i privlači posjetioce tokom cijele godine širokim spektrom hotelskih kapaciteta i usluga. Planiramo da uspostavimo izuzetnu investicionu priliku kroz aktraktivan program rentiranja i povraćaj investicije, kao i vrhunsku destinaciju, koja nudi nenadmašna iskustva za one koji traže dom za odmor i avanturu u srcu Crne Gore“, dodao je Gvozdenović.

Kolašin Valleys, kako je saopšteno iz tog rizorta, obuhvata dva povezana, ali različita ski sela 1450 Nest i K16 Peak. Oba su ski-in/ski-out destinacije.

U naselju K16 Peak biće otvoren u zimskoj sezoni 2023/24 Swissotel resort Kolašin, kao prvi planinski hotel tog brenda na Balkanu. Hotelski kompleks ponudiće 201 modernu i udobnu smještajnu jedinicu za ljubitelje ski-in/ski-out koncepta i aktivnosti na snijegu, kao i ljetnjeg odmora na planini, uz planinarenje, boravak u prirodi i druge ljetnje planinske atrakcije.

Gosti će moći da uživaju u sofisticiranim restoranima, aperitiv baru, SPA centru, koristiće usluge skijašnice i druge pogodnosti.

Otvaranjem hotela u Kolašin Valleys, Accor, vodeća svjetska ugostiteljska grupa sa sjedištem u Francuskoj, proširuje portfolio premium brendova, među kojima i Swissôtel, na jugoistoku Evrope.

Potpredsjednik i šef razvoja Accor Premium, Midscale & Economy Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece, Frank Reul, podsjetio je da je Accor drugi najveći brendirani rezidencijalni operater na globalnom nivou, sa 40 operativnih projekata i 105 u razvoju.

„Cijenjen zbog inteligentnog dizajna, kvalitetne izrade i svjesnog pristupa održivosti, Swissôtel svojim gostima pruža mir u istraživanju svijeta i otkrivanju istinskih životnih ugođaja. Prepoznali smo potencijal Bjelasice i Kolašina, kao jednog od vodećih prestižnih mjesta za skijanje i odmor u ovom dijelu Evrope posebno za entuzijaste zimskih sportova”, rekao je Reul.

On je naveo da se jedan od najpoznatijih švajcarskih brendova u svijetu Svissôtel savršeno uklapa u ovu destinaciju nudeći svježinu i vitalnost alpske energije, ukorijenjene u tradiciji švajcarskog gostoprimstva.

“Svaka od nekretnina brenda nudi inteligentan dizajn, pažljiv pristup održivosti i bezbrižnost za goste koji im omogućavaju da istražuju svijet na najbolji način. Planina će definisati iskustvo hotela, omogućavajući svakom gostu da prigrli i istinski uživa u kvalitetu usluge koja je odlika našeg brenda“, rekao je Reul.

Kolašin Valleys je smješten na 1450 i 1600 metara nadmorske visine na najzelenijoj crnogorskoj planini Bjelasici, između Nacionalnog parka Biogradska gora, Moračkih planina i Komova i kanjona Tare pod zaštitom UNESCO-a.

Projekat planinskog rizorta potpisuje globalno renomirani kanadski studio za planiranje skijališta, Ecosign, koji je i autor prostornog plana regionalnog razvoja Bjelasice i Komova, a dizajnirao je više od 400 skijališta i ski sela za poslednje tri zimske olimpijade.

U narednih pet godina Kolašin Valleys će u oba sela raspolagati sa 13 hotela koji će obuhvatati 19 objekata spratnosti do najviše četiri etaže, izgrađenih od francuskog ariša i kamena, 73 planinske kuće (chalets), restorane i barove, SPA centrum vrhunske klase te savremeno opremljene skijašnice i druge sadržaje za boravak tokom cijele godine. Skijalište Kolašin (1450 i 1600) raspolaže sa 42 kilometra ski staza od 141km koliko je u planu.

Pored radova na objektima hotela Swissôtel Resort Kolašin, pri završetku su i radovi na hotelu Grand Chalet u naselju 1450 Nest, a počela je gradnja prvih planinskih vila.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije