fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKolašin primjer pravca u kom treba da se razvija sjever

Kolašin primjer pravca u kom treba da se razvija sjever

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kolašin je jedan od najboljih primjera pravca u kom treba da se razvija sjever Crne Gore, a dolazak najprestižnijih globalnih hotelskih brendova su potvrda kvalitetne vizije oporavka i napretka, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

On je u čestitki povodom 28. avgusta, Dana opštine Kolašin pohvalio postignute rezultate, naročito na dostignutoj visokoj cjelogodišnjoj turističkoj aktivnosti grada, a čemu je presudno doprinio kapitalni državni projekat, čijim završetkom će tek osjetiti puni benefit.

“Kolašin ima još mnogo prostora da unaprijedi i obogati svoju ponudu. Ovo se naročito odnosi na proaktivniji odnos u oblasti poljoprivredne proizvodnje, prehrambene industrije, zelene energije i infrastrukturno povezivanje rovačkih i moračkih sela i katuna, kulturno – istorijskih spomenika i reprezentativnih prirodnih pejzaža – od kanjona Tare i Mrtvice, Biogradske gore, do skijališta na Bjelasici”, rekao je Abazović.

On je kazao da je uvjeren da će velika ulaganja u putnu infrastrukturu u Opštini Kolašin, poput skorijeg otvaranja novog putnog pravca koji će povezati Kolašin i Berane, kao i rekonstruisanog puta Mateševo-Kolašin, značiti podsticaj više u razvoju ove opštine.

“Imajući u vidu da progres, ekonomski razvoj i privredni napredak vrlo lako mogu da ugroze i naruše prirodnu, ekološku ravnotežu, siguran sam da će buduća planiranja i investicije, vezano za Kolašin i druge opštine i krajeve u Crnoj Gori, pratiti precizne procjene, pedantni planovi i visoka odgovornost svih nadležnih institucija, investitora i pojedinaca kako bi korist bila dugoročna i potpuna za građane Crne Gore”, naveo je Abazović.

On je čestitku uputio predsjedniku opštine Vladimiru Martinoviću, predsjedniku SO Kolašin Vasiliju Bulatoviću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Kolašina.

“Uz želju da nastavite domaćinskim odnosom i trudom da razvijate ovaj bogati planinski kraj, dosljedno slijedeći strateške smjernice državnih politika, još jednom vam čestitam značajan praznik”, navodi se u čestitki Abazovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije