fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević spreman za dokapitalizaciju Atlas banke

Knežević spreman za dokapitalizaciju Atlas banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni akcionar Atlas banke i predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević spreman je da učestvuje u dokapitalizaciji Atlas banke, nakon što je privremena uprava objavila poziv za dokapitalizaciju u vrijednosti od 22 miliona EUR.

Iz press centra Atlas grupe kazali su da će Knežević prethodno zvaničnim putem zatražiti od privremene uprave da se u međuvremenu planski i kontrolisano, a u dogovoru sa akcionarima banke, deblokiraju depoziti klijenata Atlas banke, kao i da se omogući klijentima da redovno posluju preko banke i servisiraju svoje obaveze.

“Tražiće i da se menadžmentu omogući da na savjetodavnom osnovu učestvuje u upravljanju bankom do dokapitalizacije, a radi očuvanja stabilnosti banke i kasnijeg nesmetanog nastavka poslovanja”, navodi se u izjavi dostavljenoj agenciji Mina-business.

Apsolutno je neophodno da, kako se navodi, nakon dokapitalizacije Centralna banka (CBCG) vrati akcionarima Atlas banku u ne lošijem stanju nego što je to bilo u trenutku uvođenja privremene uprave, sa svim komercijalnim aktivnostima kako su one bile definisane u tom trenutku.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije