fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević ponudio podršku Sindikatu lučkih i transportnih radnika

Knežević ponudio podršku Sindikatu lučkih i transportnih radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanički klub Demokratske narodne partije (DNP) pružiće podršku lučkim i transportnim radnicima, kako bi se pronašao prihvatljivi model za rješavanje njihovih problema.

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević, primio je danas u Skupštini predsjednika Sindikata lučkih i transportnih radnika Vladimira Obradovića i člana Izvršnog odbora Nedžada Pinčića.

„Predstavnici Sindikata upoznali su Kneževića sa opisom posla lučko transportnog radnika, koji podrazumijeva pretovar putem fizičke snage svih vrsta tereta opasnih materija, uz stalnu opasnost od povreda i ugrožavanja života“, navodi se u saopštenju.

Na ovim poslovima trenutno su zaposlena 44 lučko transportna radnika na neodređeno vrijeme, a njihovi predstavnici su u razgovoru sa Kneževićem iskazali potrebu i molbu da se razmotri mogućnost njihovog privremenog odlaska u penziju.

Knežević je Obradoviću i Pindžiću obećao podršku u skladu sa nadležnostima i mogućnostima poslaničkog kluba DNP–a, iskazujući spremnost da zajedno sa ostalim poslaničkim klubovima, a u konsultaciji sa nadležnim ministarstvima, pronađu prihvatljivi model i za državu i za radnike.

Takođe je dogovoreno da se u narednom periodu nastave konsultacije, kako bi u što skorije vrijeme došli do jrešenja problema lučko transportnih radnika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...