fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević: Katnić pokušao da me uplete u državni udar

Knežević: Katnić pokušao da me uplete u državni udar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je da je donirao novac Demokratskoj partiji socijalista (DPS) za kampanju za podgoričke lokalne izbore, a da ga je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pokušao uplesti u aferu “državni udar”.

On je u izjavi dostavljenoj Vijestima preko press centra Atlas grupe kazao da mu je Katnić prijetio sa riječima da i velika riba padne na malim stvarima.

Knežević tvrdi da je donirao novac DPS-u za kampanju za lokalne izbore u Podgorici u dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, te da o tome zna i njegov prijatelj i bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Za taj novac, za koji tvrdi da ima pokriće, Knežević je kazao da je Katnić pokušao da mu smjesti da je bio namijenjen Demokratskom frontu (DF) i da ga tako uplete u aferu “državni udar”.

“U ovom momentu želim da kažem da su teme našeg razgovora u septembru u kancelariji SDT-a bile afera Telekom, porodica Đukanović, vila koja se gradi pored vile Gorica i njena namjena, prodaja Elektroprivrede (EPCG) italijanskoj A2A i okolnosti koje su pratile taj ugovor, te u tom kontekstu Katnićev odnos sa advokatom Goranom Rodićem”, naveo je Knežević.

On je kazao da mu je Katnić govorio o njegovom prijateljstvu sa Rodićem, kojeg je javno optužio u junu 2017. godine da je organizovao kriminalnu grupu radi davanja mita.

“Jedna od tema je bio posao i potom sudski procesi sa kompanijom Kaspia, koja je registrovana u Dubaiju, a u vlasništvu je porodice ministra u Vladi Azerbejdžana Kamaladina Haydarova”, rekao je Knežević.

Posljednja tema je, kako je dodao, bila državni udar i pokušaj Katnića da ga u to uplete tako što je pokušao da iskonstruiše umješanost njegovih vozača u navodno pranje novca.

“Iz razgovora je bilo jasno da misli na pranje novca za potrebe DF-a. Povod mu je očigledno bio taj što je brat jednog od mojih vozača Dejan Vujisić, direktor Pokreta za promjene. Pominjao je i veze mojih vozača sa ruskom obavještajnom službom, što je tek komedija, a meni je prijetio govoreći da on ima sve mehanizme da me prati, zaustavlja i slično”, rekao je Knežević.

On je kazao da ostavlja gospodinu Katniću da objasni, ako želi, svoje motive da njemu postavlja pitanja oko tih tema.

“Moji vozači su bez ikakvog osnova uhapšeni, privođeni i pritvarani. Sada se isto dešava drugim mojim saradnicima, koji trpe torturu zato što su specijanog tužioca iskoristili određeni politički i kriminalni krugovi da pokušaju da nanesu štetu Atlas banci i preuzmu njenu imovinu i profitabilne poslove”, ocijenio je Knežević.

On je kazao da mu je Katnić tada saopštio da zna da je veliki igrač i velika riba, ali da velika riba pada na malim stvarima.

“Tvrdio je kako je otkrio da su moji vozači učestvovali u pranju para i jasno aludirao da je to povezano sa državnim udarom i sa DF-om”, naveo je Knežević.

On je kazao da to nema nikkave veze i da je potpuna neistina, jer je siguran da njegovi zaposleni to nijesu uradili.

“Da sam ja nešto htio da uradim u tom pravcu, onda to ne bih radio na šalterima svoje banke nego na drugi način. Pare su moje i služile su za drugu namjenu, a ne za DF”, dodao je Knežević.

Najčitanije