fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKažnjena Eko petrol pumpa u Danilovgradu

Kažnjena Eko petrol pumpa u Danilovgradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nepravilnost u kvalitetu goriva utvrđena je u Eko petrol pumpi u Danilovgradu, a ne u Euro petrol pumpi u istom gradu, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

“Izvinjavamo se kompaniji Euro Petrol zbog greške koja je počinjena u administraciji naše inspekcije, jer je nepravilnost u kvalitetu goriva zapravo utvrđena u Eko petrol pumpi u Danilovgradu, a ne u Euro petrol pumpi”, navodi se u saopštenju Uprave.

Pobjeda je jutros prenijela da je, prema podacima Uprave, tokom ove godine Tržišna inspekcija donijela jedno rješenje o zabrani prometa tečnog goriva na benzinskoj stanici kompanije Euro Petrol u Danilovgradu.

Iz Uprave su objasnili da je kod Eko petrol pumpe utvrđeno da kvalitet goriva nije usaglašen sa propisanim zahtjevima standarda MEST EN 590:2014/cor2015. Radilo se o motornom benzinu eursuper 95.

“U tom slučaju inspektor je donio rješenje o zabrani prometa, do otklanjanja nepravilnosti, uz istovremenu mjeru zabrane pečaćenja goriva. Za počinjeni prekršaj izdata su dva prekršajna naloga, preduzeću i odgovornoj osobi u firmi”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije