fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKasne sa dostavljanjem finansijskih iskaza 

Kasne sa dostavljanjem finansijskih iskaza 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Кineska China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je u Crnoj Gori registrovana kao dio stranog društva, već tri mjeseca krši Zakon o računovodstvu, prema kojem je obavezna da finansijske iskaze za prethodnu godinu dostavi do 31. marta.

Glavni izvođač radova na autoputu, koji je godinama unazad redovno dostavljao finansijske iskaze za prethodnu godinu, sada sa njima kasni tri mjeseca i nema naznaka da će ih objaviti u skorije vrijeme, piše Dan.

List je početkom prethodne sedmice pitao predstavnike CRBC zbog čega još nijesu dostavili finansijske iskaze, ali odgovor nije dobio.

List piše i da bi CRBC-u, koji je u maju 2015. godine počeo radove na autoputu, zbog kašnjenja izvještaja, shodno Zakonu o računovodstvu, mogla da bude izrečena kazna od 500 do 16,5 hiljada EUR.

Dan nije dobio odgovore ni na pitanja da li je Poreska uprava (PU) kažnjavala CRBC zbog kršenja Zakona o računovodstvu i nedostavljanju finansijskih iskaza i druge predviđene dokumentacije.

CRBC je po osnovnom ugovoru trebalo da završi radove na autoputu do 11. maja ove godine, ali se to nije dogodilo, jer ugovorom teškim 809,6 miliona EUR Vlada nije predvidjela izgradnju pristupnih puteva do petlji Smokovac i Veruša, napajanje autoputa električnom energijom, kao ni vodosnabdijevanje prioritetne dionice.

Zbog toga je u prethodnom periodu potpisano više aneksa ugovora između Vlade i CRBC-a kojima će prioritetna dionica koštati dodatnih skoro 100 miliona EUR. Rok za završetak radova je produžen do 30. septembra naredne godine.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...