fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJovaniću i Jović produžen pritvor

Jovaniću i Jović produžen pritvor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vijeće Višeg suda u Podgorici danas je donijelo rješenje da se produži pritvor bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću i Snežani Jović, saopštila je samostalna savjetnica za odnose sa javnošću, Marija Raković.

Ostali okrivljeni su pušteni na slobodu nakon podignute optužnice, jer nije bilo predloga za produženje pritvora.

Raković je Vijestima kazala da je predmet za kontrolu optužnice dodijeljen vanraspravnom vijeću kojim će predsjedavati sudija Vesna Pean.

“Specijalno vijeće kojim će predsjedavati sudija Zoran Radović, određeno je da sudi okrivljenima po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT)”, navela je Raković.

SDT je predalo Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Jovanića i 12 osumnjičenih članova njegove kriminalne grupe, kojoj se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Optužnica je podnijeta i protiv stečajnih upravnika Saše Zejaka, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, kao i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća Titan security, Securitas Montenegro, Top force system i Ogimar MNE.

SDT će nastaviti istragu protiv okrivljenih Jovanića, Zejaka i Jović za krivična djela zloupotreba službenog položaja i protiv okrivljenog Vladana Nikolića, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, u stečajnim postupcima nad stečajnim dužnicima – “Radoje Dakić”, Tehnostar i Trgošped.

U optužnici piše da se Jovaniću stavlja na teret da je tokom 2015. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore sve do aprila čiji cilj je bio realizacija krivičnih djela zloupotreba službenog položaja radi sticanja nezakonite dobiti, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano za neograničeni vremenski period i zasnovano na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova.

Prema tom aktu, krimi-organizacija koristila je privredne i poslovne strukture i uticala na sudsku vlast i na druge važne društvene i ekonomske činioce.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije