fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJeftinije meso za sve penzionere

Jeftinije meso za sve penzionere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore pokrenuo je, kao i ranijih godina, sa Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) inicijativu za obezbjeđenje zimnice crnogorskim penzionerima, odnosno mesa po povoljnijim uslovima nego u marketima.

Novina ove godine je što jeftinije meso mogu da kupe svi penzioneri, i oni koji nijesu članovi udruženja, a dovoljno je da posjete opštinska udruženja.

Iz Saveza udruženja penzionera su saopštili da su naišli na razumijevanje Vlade i ministarstava poljoprivrede i rada i socijalnog staranja, koji su participirali jagnjeće meso zajedno sa Fondom PIO.

“Mole se opštinska udruženja penzionera da pored članova Saveza udruženja penzionera, u upis i isporuku ove zimnice uključe i penzionere koji nijesu njegovi članovi, kako bi benefite osjetili svi crnogorski penzioneri”, poručili su iz Saveza.

Oni su naveli da će ove godine kilogram jagnjećeg, subvencioniranog mesa, penzioneri plaćati po 7,2 EUR i to sve na osam beskamatnih rata. Prošle godine je bilo po 7,9 EUR.

“Ostalu robu – teleće, juneće, svinjske polutke, kao i kokošije meso i suhomesnate proizvode, penzioneri će dobijati povoljnije nego što je to u maloprodaji i to na deset beskamatnih rata. Robu će isporučivati zaintresovanim penzionerima Mesopromet Bijelo Polje, Goranović i Tuko iz Nikšića, Marteks sa Cetinja, kao i N.M. Durmitor sa Žabljaka”, poručili su iz Saveza.

Opštinska udruženja su dobila ujednačene ponude ovih kuća i upis je počeo od utorka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije