fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJanović: Izmjene Zakona o PDV-u nije predložila aktuelna Vlada

Janović: Izmjene Zakona o PDV-u nije predložila aktuelna Vlada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izmjenu Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV), kojom se predviđa povećanje stope za ugostitelje sa sedam na 21 odsto, nije predložila aktuelna Vlada, već je ona usvojena u decembru prošle godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Poslanik PES-a Tonći Janović je, reagujući na ocjenu potpredsjednika Građanskog pokreta URA, Gorana Đurovića, da je najava povećanja stope PDV-a ugostiteljima loš potez, kazao da je od usvajanja te izmjene prošlo godinu.

“Izmjenu Zakona o PDV-u, o kojoj govori Đurović, nije predložila ova Vlada. Ta izmjena je usvojena decembra prošle godine u Skupštini. Godinu je prošlo, a da je vlada, u kojoj je Đurović resorno bio zadužen za to kao ministar ekonomskog razvoja, nije promijenila, a sad podmeće kao mjeru aktuelne Vlade“, naveo je Janović u reagovanju na društvenoj mreži X.

On je Đuroviću poručio da se iz njegovog saopštenja najbolje vidi kako je radila vlada u kojoj je bio, kad nije upoznata sa zakonima koji su donešeni u njihovom mandatu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije