fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJačanje i podsticaj razvoja sjevernih opština da budu u fokusu

Jačanje i podsticaj razvoja sjevernih opština da budu u fokusu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jačanje i podsticaj razvoja sjevernih opština treba da budu u fokusu, dok je na nivou Vlade potrebno razmotriti modele podrške u prevazilaženju finansijskih poteškoća, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

On se danas sastao sa novoizabranim predsjednikom Opštine Gusinje, Sanelom Balićem, sa kojim je razgovarao o saradnji Vlade i te lokalne samouprave.

„Razgovarano je o modelima rješavanja finansijskih izazova sa kojima se suočava Opština Gusinje, gdje su kao prioritetne naznačene obaveze koje ta lokalna samouprava ima prema Opštini Plav, u skladu sa odlukom o podjeli imovine, kao i obaveze po osnovu ugovora za kupljenu nekretninu u kojoj se trenutno nalazi dio službi ove lokalne samouprave“, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bila je i mogućnost obezbjeđivanja sredstava za eksproprijaciju zemljišta na putnom pravcu Gusinje-Grebaje.

Damjanović je takođe izrazio očekivanje da će Opština Gusinje, kao i druge sjeverne opštine, adekvatno iskoristiti sredstva opredijeljena po osnovu prihoda od ekonomskog državljanstva.

Balić je zahvalio Damjanoviću na iskazanoj spremnosti da doprinese rješavanju, kako je kazao, nagomilanih finansijskih problema i nastojanju da se postigne likvidnost budžeta te opštine.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Sekretarijata za privredu razvoj i finansije Opštine Gusinje, Miralem Bektešević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije