fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdaju u zakup proizvodne kapacitete u EPCG Željezari

Izdaju u zakup proizvodne kapacitete u EPCG Željezari

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) izdaje u zakup proizvodne kapacitete u kćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić, u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.

“Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva, koje su registrovane i posluju u skladu sa zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti”, navodi se u pozivu.

Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje imaju tradiciju i reference u proizvodnji kovanih čelika ugljeničnih, legiranih i alatnih čelika.

Prijave se podnose neposredno, ili na arhivu na adresu EPCG, Vuka Karadžića broj 2, Nikšić, Crna Gora, do 25. januara naredne godine u 12 sati.

“Obilazak proizvodnih kapaciteta, koji su predmet javnog poziva, biće omogućen kompanijama koje apliciraju na javni poziv radnim danima od deset do 14 sati”, navodi se u saopštenju.

Kontakt telefoni i mail adresa su +38269327701, +38267640730, [email protected].

Prijava treba da sadrži podatke kompanije-partnera koja podnosi prijavu na javni poziv: naziv, sjedište, adresa, PIB, ime, prezime i funkciju odgovornog.

Obaveza podnosioca prijave je da uz prijavu dostavi pismo namjera, program i dinamički plan aktiviranja predmeta ovog javnog poziva, predlog ugovornog aranžmana, kao i sve bitne elemente koji mogu biti predmet pregovora i zakupa.

Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje svoju proizvodnu agendu temelje na proizvodnji takozvanog “zelenog čelika” i na taj način postepeno iz godine u godinu imaju za cilj da oblikuju održivu budućnost proizvodnje kroz postepeno investiranje u nove proizvodne tehnologije, unapređenje postojećih proizvodnih postrojenja, mašina i pomoćne opreme, korišćenjem električne energije iz obnovljivih izvora, recikliranje tehnološkog otpada nastalog kao nus produkta proizvodnje, postepenu redukciju emisije štetnih gasova i drugih štetnih praškastih materija u atmosferu čime će se postepeno steći uslovi za uvođenje EPD (Environmental Product Declaration) i drugih sertifikata koji predstavljaju međunarodno priznatu eko-deklaraciju.

“Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje dostave plan razvoja proizvodnih pogona Čeličana i Kovačnica za narednih pet godina, s akcentom na planirane investicije (unapređenje postojeće proizvodnje sa tehničko-tehnološkog aspekta i eventualna ulaganja u nova proizvodnja postrojenja)”, navodi se u saopštenju.

Zakupac će imati mogućnost da zakupi proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (selekcijom od postojećih zaposlenih), ili zapošljavanjem novih zaposlenih.

Zakup se daje na period od minimum pet godina, sa mogućnošću produžetka trajanja ugovora.

“Zakup podrazumijeva plaćanje mjesečne zakupnine, uz mogućnost preuzimanja dijela ili svih zaposlenih u EPCG – Željezara Nikšić. Broj zaposlenih koji će biti preuzeti zavisi od potreba i procjene ponuđača i trebalo bi da predstavlja sastavni dio ponude”, dodaje se u saopštenju.

Minimalan iznos zakupnine koji mora biti plaćan opredijeljen je na iznos od 30 hiljada EUR mjesečno, a njena konačna visina zavisi od ponude zakupca po elementima javnog poziva. Odabir i selekciju zaposlenih koji će biti preuzeti vrši zakupac, na osnovu utvrđenih kriterijuma za sistematizovane poslove.

“U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna postrojenja, mašine i pomoćna oprema i ostala infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja podršku) nesmetanog odvijanja proizvodnje i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica”, zaključuje se u pozivu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...