fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzabran novi Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja

Izabran novi Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja

Podgorica, (MINA – BUSINESS) – Odbor direktora (OD) Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u svojstvu Skupštine akcionara Rudnika uglja Pljevlja (RUP), na današnjoj vanrednoj sjednici, razriješio je dosadašnje i imenovao nove članove Odbora direktora te kompanije.

Kako je saopšteno, u novi sastav Odbora direktora RUP-a imenovani su Milan Lekić, Dragan Lončar, Dragan Leković, Milan Gvozdenović i Boban Melović.

“OD EPCG opredijelio se za ovaj sastav Odbora RUP-a, birajući između 53 prijavljena kandidata koji su u predviđenom roku dostavili potrebnu dokumentaciju, odnosno radne biografije na Javni oglas”, navodi se u saopštenju EPCG.

Kako su dodali, predsjednik OD RUP biće izabran na konstitutivnoj sjednici tog organa, a nakon toga će biti izabran i izvršni direktor, čiji izbor je u nadležnosti OD RUP-a.

Iz EPCG su podsjetili da je u februaru OD EPCG odlučio da se, u cilju što kvalitetnijeg upravljanja, strateškog planiranja i razvoja zavisnih društava, objavi javni poziv, u namjeri da se svim zainteresovanim kandidatima omogući da se prijave za članstvo u odboru direktora CEDIS-a, RUP-a, EPCG Solar gradnja i EPCG Željezara.

“OD EPCG je već izvršio razrešenja doskorašnjih i imenovanja novih članova OD zavisnih društava EPCG Solar Gradnja i CEDIS, a isto će ubrzo učiniti i u pogledu EPCG Željezara”. navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije