fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIsplaćeno 215 hiljada EUR subvencija za 907 proizvođača

Isplaćeno 215 hiljada EUR subvencija za 907 proizvođača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede uplatilo je danas 215,19 hiljada EUR na račune 907 poljoprivrednika, koji su ostvarili podršku kroz direktna plaćanja po hektaru u biljnoj proizvodnji za višegodišnje zasade pod voćem, maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem.

„Ministarstvo nastavlja sa isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz mjere Agrobudžeta za ovu godinu, koje se realizuju planiranom dinamikom“, navodi se u saopštenju tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su objasnili da su ti proizvođači ostvarili pravo na podršku kroz poziv za njenu dodjelu, koji je bio otvoren do 17. juna.

Podrška je ove godine uvećana na 200 EUR po hektaru prihvatljive površine, a korisnici mlađi od 40 godina imali su pravo na dodatno plaćanje do deset EUR po hektaru obradive površine.

Iz Ministarstva su saopštili da se, shodno uslovima javnog poziva, zahtjev za podršku može podnijeti i u dodatnom roku, najkasnije do 17. jula, s tim da se u tim slučajevima smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Ministarstvo će, kako su najavili, nakon obrade i tih zahtjeva, nastaviti postepeno sa isplatom podrške koja bude odobrena.

Najčitanije