fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIskoristiti postojeće mehanizme za nastavak razgovora

Iskoristiti postojeće mehanizme za nastavak razgovora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak predstavnika sindikalnih organizacija i menadžmenta Aerodroma Crne Gore prilika je da se uz dobru namjeru pronađe prostor za rješenja koja mogu biti u korist zaposlenih, a da ne ugrožavaju poslovanje kompanije, ocijenio je ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović.

Na poziv Ibrahimovića danas su se sastali predstavnici sindikalnih organizacija i menadžmenta Aerodroma, kako bi nastavili razgovore o ključnim zahtjevima radnika i mogućnostima predstavnika kompanije da se usaglase sa predloženim rješenjima.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz MKI, ranije razgovarao sa predstavnicima zaposlenih i kompanije, kako bi dao podršku nastavku razgovora i usaglašavanju njihovih stavova.

On je kazao da su nedavni razgovori i današnji susret iskorak u komunikaciji između dvije strane i prilika da se uz dobru namjeru svih nađe prostor za rješenja koja mogu biti u korist i zaposlenih, a da ne ugrožavaju poslovanje kompanije.

Predstavnici zaposlenih ponovili su zahtjeve i poručili da je nezadovoljstvo veliko, kao i da očekuju pomak u dogovorima sa poslodavcem. Sa druge strane menadžment je izložio svoje argumente i dileme u vezi sa pojedinim zahtjevima.

Na kraju sastanka dogovoreni su sljedeći konkretni koraci u cilju pripreme narednog susreta i otklanjanja određenih pravnih dilema, koje su bile predmet diskusije tokom razgovora.

Poštujući prava radnika i zaposlenih da usljed nezadovoljstva statusom, organizuju štrajk i na taj način traže ispunjenje zahtjeva, Ibrahimović je apelovao da, uz podršku resornog ministarstva, iskoriste sve postojeće mehanizme i nastave razgovore, kako bi došli do zajedničkih rješenja.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Admir Šahmanović, sekretarka MKI Mirsada Bošnjak, generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG) Duško Zarubica, predsjednik sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, Slobodan Martinović i Nikola Tatar, predsjednik sindikata saobraćaja SSCG, Na sastanku su bili i predsjednik Odbora direktora Aerodroma Eldin Dobardžić, član tog tijela Slavko Vukčević i izvršni direktor Vladan Drašković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...