fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIRF bi mogao da podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada

IRF bi mogao da podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojni fond (IRF) mogao bi da povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou, saopšteno je na sastanku njihovih predstavnika.

Gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, razgovarala je sa delegacijom IRF-a na čelu sa izvršnom direktoricom Irenom Radović i predsjednikom Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem.

“Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević, bila je dalje snaženje partnerstva sa IRF-om, sa fokusom na tekuće i planirane aktivnosti u cilju realizacije infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti Glavnog grada”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice, prvenstveno sa ciljem rješavanja gorućih problema u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, digitalizacije, podsticaja razvoja privrede sa posebnim akcentom na unapređenje projekata i pozicije žena i mladih u biznisu, kao i brojnih drugih projekata, čija realizacija predstavlja nužnu pretpostavku za unapređenje uslova života.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

Na sastanku je iskazana spremnost i posvećenost snaženju saradnje u narednom periodu, kako bi se ubrzao privredni razvoj grada u cilju unapređenja kvaliteta života za više od oko jedne trećine građana Crne Gore koji žive u Podgorici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije