fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNezahvalno prognozirati broj aplikacija za ekonomsko državljanstvo

Nezahvalno prognozirati broj aplikacija za ekonomsko državljanstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Trenutno je nezahvalno prognozirati koliko će biti aplikacija za program ekonomskog državljanstva u ovoj godini, posebno ako se uzme u obzir epidimiološka situacija u svijetu u vezi sa koronavirusom, saopšteno je iz Agencije za investicije.

„Nezahvalno je u ovom trenutku prognozirati koliko ćemo aplikacija imati, posebno ako se uzme u obzir trenutna epidimiološka situacija u svijetu vezano za pojavu i širenje koronavirusa“, rekli su agenciji Mina-business predstavnici Agencije za investicije.

Oni su podsjetili da je prijem prvih aplikacija za program crnogorskog ekonomskog državljanstva počeo krajem prošle i početkom ove godine.

„Agencija za investicije je u svojstvu nadležnog organa obezbijedila sve administrativne uslove za nesmetan prijem i obradu aplikacija“, kazali su njeni predstavnici.

Oni su dodali da licencirani agenti za posredovanje rade na promociji programa ekonomskog državljanstva i pripremi aplikacija.

Iz Agencije su saopštili da je programom definisano da po jednom zahtjevu minimalna obaveza ulaganja bude 100 hiljada EUR za razvoj manje razvijenih opština, odnosno najmanje 250 hiljada i 450 hiljada EUR za ulaganje u jedan od projekata sa liste razvojnih u zavisnosti od regiona u koji se ulaže.

Program je ograničen na dvije hiljade zahtjeva.

Iz Agencije su objasnili da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavilo poziv za iskazivanje interesovanja za kvalifikovanje projekata na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, koji je i dalje otvoren.

Oni su dodali da je lista razvojnih projekata za oblast turizma u nadležnosti tog Ministarstva.

Najčitanije