fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivnija saradnja u oblasti turizma

Intenzivnija saradnja u oblasti turizma

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Resori turizma Crne Gore i Srbije aktiviraće Radnu grupu u toj oblasti u cilju intenziviranja promotivnih aktivnosti zajedničkog nastupa turističkih privreda dvije zemlje na tržištu, kao i razmjene iskustava, saopšteno je na sastanku u Beogradu.

Ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, je na sastanku sa ministrom turizma i omladine u Vladi Srbije, Huseinom Memićem, podsjetio da je Radna grupa formirana u februaru prošle godine.

On je, kao prioritet resora koji predvodi, naveo ravnomjeran razvoj sjevera i juga Crne Gore.

„Kroz uspješno povezivanje i promociju oba regiona, cilj je da imamo turističku sezonu tokom cijele godine“, kazao je Martinović.

On je napomenuo da je Vlada čvrsto opredijeljena za evropski kurs i ubrzanu integraciju u Evropsku uniju (EU), te će Ministarstvo učiniti sve što je potrebno kako bi doprinijelo ostvarenju ovih ciljeva.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Ministarstva, identifikovani potencijali za razvoj zdravstvenog, sportskog i ruralnog turizma, a sagovornici su razmijenili svoja iskustva i postignute rezultate.

Prepoznati su i strateški pravci razvoja, posebno kada je riječ o promociji različitih vidova turizma, kroz podsticajne aktivnosti i projekte.

Memić je saopštio da je Srbija ostvarila rekordan broj stranih turista i noćenja tokom prošle godine.

On je ukazao na mogućnost saradnje u kreiranju zajedničkog nastupa prema dalekim destinacijama, sa posebnim akcentom na kinesko tržište koje sve više prepoznaje Balkan kao atraktivnu turističku destinaciju.

Sagovornici su se složili da je izgradnja auto-puta od velikog značaja za bolju povezanost dvije zemlje.

Martinović je tim povodom istakao da će nastavak izgradnje auto-puta uticati pozitivno na razvoj turizma i drugih privrednih grana, što će sve zajedno doprinijeti boljoj povezanosti Crne Gore sa Evropom.

“Ovaj sastanak je korak naprijed ka jačanju turističkih veza između Crne Gore i Srbije, te otvara put za dalju saradnju i razvoj ove važne privredne grane za obje zemlje”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su ispred crnogorske delegacije prisustvovali i državni sekretar za turizma Vuk Žižić i načelnica Direkcije za investicije i unapređenje konkurentnosti u turističkoj privredi, Olivera Blagojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...