fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenzivirati komunikaciju i razmjenu informacija od značaja za privredu

Intenzivirati komunikaciju i razmjenu informacija od značaja za privredu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) i Asocijacija menadžera (AMM) intenziviraće komunikaciju i razmjenu informacija od značaja za privredu.

Rukovodstvo PU i AMM održalo je sastanak i diskutovalo o pitanjima od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti direktora PU Sava Laketić, vršilac dužnosti pomoćnika direktora u Sektoru za velike poreske obveznike PU Mijat Ilinčić, predsjednik AMM-a Budimir Raičković, predsjednik Skupštine AMM-a Slavoljub Popadić i izvršna direktorica Anđela Radosavović.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz PU, predstavljeni planovi za reformu PU, s ciljem unapređenja efikasnosti i transparentnosti rada te institucije.

„Istaknuta je važnost modernizacije i digitalizacije procesa u cilju smanjenja birokratskih prepreka i ubrzanja postupaka. U tom kontekstu, AMM je naglasio potrebu uvođenja što većeg broja online servisa, posebno kada su u pitanju prijave i odjave zaposlenih, poreske i druge prijave i potvrde koje izdaje uprava, što bi umnogome olakšalo poslovanje preduzeća“, dodaje se u saopštenju.

Razgovaralo se i o potrebi za dodatnim kadrovskim osnaživanjem PU, kako bi se obezbijedio visok nivo usluga i odgovarajući odgovor na zahtjeve poslovne zajednice.

AMM i PU će, prema riječima njihovih predstavnika, sarađivati na planu obuka i razvojnih programa za zaposlene, kako bi se unaprijedile njihove kompetencije i vještine.

Naglašena je potreba za boljom i redovnom razmjenom informacija između PU i poslovnog sektora, uključujući redovne sastanke i konsultacije.

Sagovornici su saglasni da rad PU direktno utiče na poslovni ambijent Crne Gore, zbog čega je neophodna njena efikasnost i transparentnost, što predstavlja osnov za izgradnju povoljnijeg poslovnog okruženja, koje privlači domaće i strane investitore.

AMM je pohvalio korake koji čini PU na planu povraćaja poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi, a dogovoreno je da će se ovakvi sastanci nastaviti i u budućnosti, kako bi se osigurala kontinuirana saradnja i dijalog između PU i AMM.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...