fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenziviraće saradnju u oblasti direktnih poreza

Intenziviraće saradnju u oblasti direktnih poreza

Podgorica, Banjaluka, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava Republike Srpske i crnogorska Uprava prihoda i carina intenziviraće u budućem periodu međusobnu saradnju u oblasti direktnih poreza, koja će se prvenstveno odnositi na unapređenje razmjene informacija i iskustava u poreskim postupcima, saopštili su predstavnici dvije institucije.

Na sastanku direktora Poreske uprave Republike Srpske, Gorana Maričića, sa vršiocem dužnosti direktora UPC Aleksandra Damjanovića, koji je danas održan u Banjaluci je, pored intenzivnije saradnje kroz razmjenu informacija istaknuta i opredijeljenost za realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti, poput organizacije zajedničkih obuka i studijskih posjeta sa ciljem potpunije razmjene informacija.

Maričić je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Poreske uprave Republike Srpske i UPC, upoznao Damjanovića sa rezultatima rada Poreske uprave Republike Srpske u dijelu dostignutog nivoa poreske discipline, kao i sa dostignućima na polju digitalizacije u Poreskoj upravi, odnosno elektronskim uslugama koje su uvedene s ciljem da se obveznicima olakša realizovanje poreskih obaveza.

Pored toga, Maričić i Damjanović su razgovarali o aktuelnim temama poput uticaja pandemije na rad poreskih administracija, kao i na posljedice pandemije na ekonomije Republike Srpske i Crne Gore.

“Predmetna posjeta veoma je važna imajući u vidu značaj unapređenja bilateralne sardnje i međusobne razmjene iskustava za efikasniji rad institucija”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije