fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntegracija NLB-a i Komercijalne banke u skladu sa najboljom praksom

Integracija NLB-a i Komercijalne banke u skladu sa najboljom praksom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Integracija NLB i Komercijalne banke biće realizovana u skladu sa najboljom praksom kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima, saopšteno je na sastanku rukovodstva NLB-a i guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića.

Na sastanku Žugića sa glavnim izvršnim direktorom NLB-a, Martinom Leberleom i izvršnim direktorom Dinom Redžepagićem razgovarano je o poslovanju NLB banke i snažnoj posvećenosti NLB grupe crnogorskom tržištu i ambiciji da održi svoju poziciju i snažnu kreditnu aktivnost u Crnoj Gori, te o daljoj perspektivi i planovima banke za naredni period.

„U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na dobru saradnju i podršku koju Centralna banka pruža NLB banci u procesu integracije sa Komercijalnom bankom, čiji se završetak očekuje u rekordnom roku i uz poštovanje najboljih praksi kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima“, navodi se u saopštenju CBCG.

Tokom razgovora, obje strane su potvrdile snažnu, otvorenu i profesionalnu saradnju uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima izazvanih pandemijom, uz zaključak da je bankarski sistem stabilan, likvidan i u mogućnosti da pruži podršku ukupnoj potrošnji i oslabljenoj ekonomiji.

„Dogovoreno je da se sa otvorenim i konstruktivnim razgovorima nastavi i u narednom periodu“, zaključuje se u saopštenju.
(kraj) sam/jlb

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije