fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInicijativa za kontrolno saslušanje ministara zbog najave izgradnje LNG terminala

Inicijativa za kontrolno saslušanje ministara zbog najave izgradnje LNG terminala

Bar, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Socijaldemokrata (SD), Branislav Nenezić, podnio je inicijativu za kontrolno saslušanje resornih ministara u crnogorskom parlamentu, zbog najave o izgradnji LNG terminala za tečni naftni gas u Luci Bar.

Nenezić, koji je i predsjednik Skupštine Opštine Bar, podnio je inicijativu za kontrolno saslušanje ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića, ministra turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimira Martinovića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i ministra rudarstva i energetike Saše Mujovića.

„Nakon što je prošle sedmice održana sjednica Otvorenog parlamenta Skupštine Opštine Bar, pod naslovom Bar se mora čuti, na kojoj se raspravljalo o najavama izgradnje LNG terminala za naftni gas u Luci Bar i sa koje smo čuli jasne poruke da ovaj kontroverzni, pompezno najavljeni projekat od bivšeg premijera Dritana Abazovića nije dobrodošao u gradu pod Rumijom, nastavili smo sa aktivnostima kada je riječ o tom projektu”, naveo je Nenezić u saopštenju.

Kao što je, kako je rekao, i obećao na toj sjednici, podnio je inicijativu za kontrolnim saslušanjem Odovića, Martinovića, Šaranovića i Mujovića.

“Ono što je najvažnije jeste da učinimo sve moguće napore da i stručna i laička javnost saznaju što je moguće više kroz jednu ozbiljnu analizu navedenog slučaja, pri tom ne prejudicirajući ishode u smislu da li će se isti projekat realizovati ili neće”, rekao je Nenezić.

On je poručio da čvrsto stoje pri stanovištu da projekti ovog tipa, koji u sebi nose niz kontroverzi, moraju uvažavati stavove lokalne zajednice s jedne strane i apsolutno poštovanje svih zakonskih normi i procedura s druge strane, kako bi imali budućnost u razvoju crnogorske privrede.

“Takođe, moramo realno sagledati isplativost i opravdanost nekih projekata”, zaključio je Nenezić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su...