fbpx
29.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessImenovan novi Odbor direktora Plantaža

Imenovan novi Odbor direktora Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara kompanije Plantaže razriješila je danas, na vanrednoj sjednici, članove dosadašnjeg Odbora direktora i imenovala nove, među kojima su Miloš Popović, Nebojša Vuksanović, Marija Nikčević, Darko Rašović, Boris Boričić, Snježana Pavićević i Nikola Perišić.

Iz kompanije su najavili da će danas biti održana i konstitutivna sjednica Odbora direktora, na kojoj će biti izabran njegov predsjednik i zamjenik.

Iz Plantaža su objasnili da Popović, Vuksanović i Nikčević u Odboru zastupaju Investiciono razvojni fond (IRF), Rašović i Boričić Fond penzijsko invalidskog osiguranja (PIO), Pavićević Zavod za zapošljavanje (ZZZ), a Perišić Crnogorsku komercijalnu banku.

Skupština je prethodno razrješila dosadašnji Odbora direktora, u kojem su bili Božo Mihailović, Dušan Perović, Đorđije Rajković, Boban Melović, Veselin Orlandić, Sead Šahman, Zoran Senić, Vladislav Dulović i Nikola Perišić.

Skupština je usvojila izmjene i dopune Statuta kompanije, kojim je, između ostalog, predviđeno smanjenje broja članova Odbora direktora sa devet na sedam.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju naknada za rad članova Odbora direktora, prema kojoj će predsjednik primati jednu prosječnu platu u Plantažama u prošloj godini, koja iznosi 676,99 EUR.

Članovi Odbora će dobijati po 70 odsto neto zarade, odnosno po 473,9 EUR.

Najčitanije