fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIbrahimović opet neće Đukanovića

Ibrahimović opet neće Đukanovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović nije predložio Vladi da se u Odbor direktora Elektroprivrede opet izabere Milutin Đukanović, visokopozicionirani kadar Nove srpske demokratije, zbog čega je premijer Dritan Abazović drugi put preinačio odluku aktuelnog šefa Bošnjačke stranke, pišu Vijesti.

Đukanović je aktuelni predsjednik Odbora direktora EPCG.

Vlada je na elektronskoj sjednici u ponedjeljak utvrdila sastave odbora direktora u više državnih preduzeća u susret redovnim godišnjim skupštinama akcionara.

Ibrahimović je, prema informacijama lista, predložio za odbor direktora EPCG Andriju Dabovića, Ivana Šaranovića, Tahira Đonbaljaja, Gorana Šućura, Martina Ćalasana, Mijuška Bajagića i Emira Strujića.

“Kabinet premijera Abazovića je podnio pisanu ostavku Dabovića da povlači saglasnost za člana Odbora direktora EPCG i dostavio je saglasnost Đukanovića da je prihvata”, rekao je izvor Vijesti iz Vlade i dodao da Ibrahimović nije glasao.

Ibrahimović prije godinu nije htio Đukanovića u bordu EPCG. Tada je kandidat za Odbor direktora Mitar Sušić povukao kandidaturu i umjesto njega je Abazović predložio Đukanovića što nije bilo po volji Ibrahimoviću.

Ibrahimović je kazao Abazoviću da on ostaje pri svojim predlozima za članove odbora direktora, ali da premijer ima pravo da predloži druge, te da smatra da mora da ima u vidu preporuke međunarodnih partnera.

“Imamo preporuke od naših NATO partnera kada su u pitanju strateške vrijednosti države i to da vodimo računa ko će voditi ta mjesta, vjerujem da ćete imati to u vidu. Dati nekom takvo mjesto, koji ne dijeli NATO vrijednosti i to od premijera, nekako se kosi sa mojim razmišljanjem i shvatanjima”, rekao je Ibrahimović.

Prema Vladinom predlogu u Odbora direktor EPCG nema Nenada Markovića i Brankice Mosurović. Zani mljivo je da je za novog člana predložen Bajagić koji je nedavno otišao u penziju sa mjesta predsjednika Opštine Plužine. Bajagić je član SNP-a i jedan od najdugovječnijih predsjednika opštine. Tu poziciju je pokrivao 24 godine.

Vlada je izabrala novi Odbor direktora avio-kompanije To Montenegro u kojem nema stručnjaka iz vazduhoplovstva. U novom Odboru se nalaze tri dosadašnja člana predsjednik Pavle Ljesar, Orhan Hodžić i Suad Đelović, dok su dva nova člana advokat Danilo Marković i inženjer drumskog saobraćaja Mersad Mujović.

U Odboru direktora nema dosadašnjih članova Vukadina Stojanovića i Mirka Škerovića. Pavle Ljesar će i u novom sazivu biti predsjednik Odbora direktora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije