fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryFranović: Nijesu tačni razlozi koji se navode za moju smjenu

Franović: Nijesu tačni razlozi koji se navode za moju smjenu

Bar, (MINA-BUSINESS) – Smijenjeni izvršni direktor Luke Bar, Zarija Franović saopštio je da ga je smijenio odbor direktora u ostavci i da nijesu tačni razlozi koji se navode za njegovu smjenu.

On je Danu kazao da se odbor direktora sastao u hotelu Sidro, a ne u Luci Bar, gdje su donijeli odluku.

“Smijenio me je odbor direktora u ostavci, a razlozi koji se navode za moju smjenu nijesu tačni. Sve su to orkestrirano radili. Smijenili su me ljudi bez obraza, moralnog karaktera i hrabrosti, koji se kriju po restoranima i donose odluke”, rekao je Franović.

On je dodao da ti koji su donijeli odluku nemaju hrabrosti, morala, obraza, ni karaktera.

Odbor direktora Luke Bar, na čijem čelu je Anđelko Lojpur, smijenio je Franovića sa mjesta izvršnog direktora, a za vršioca dužnosti te funkcije izabrao Dragana Nikezića, dosadašnjeg izvršnog direktora hotela Sidro.

Dan piše da je smjena Franovića uslijedila nakon mjeseci mimoilaženja sa odborom direktora, koji nije bio zadovoljan njegovim rukovođenjem državnim preduzećem.

Iz borda su početkom septembra Franoviću kazali da ne uživa njihovo povjerenje zbog loših naturalnih, ali i netačnih ekonomskih parametara tokom šest mjeseci ove godine.

Odbor direktora je u ostavci, nakon što je sredinom septembra član borda Branislav Branković podnio ostavku, pa će se na vanrednoj skupštini akcionara, zakazanoj za 26. oktobar, razriješiti sadašnji i izabrati novi odbor direktora državnog preduzeća.

Sada su u bordu direktora, pored Lojpura, Borislav Lalević, Sead Delalić i Aleksandar Jovović.

Predstavnike državnog kapitala bira Vlada, na predlog ministra saobraćaja Osmana Nurkovića.

Franović je u Luku došao 1. avgusta prošle godine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije