fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFirme Brkovića konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost

Firme Brkovića konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Firme koje Dragan Brković vodi konstantno unižavaju ekonomsku stabilnost i guraju Crnu Goru u sve veće poreske dubioze, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar.

„Ponavaljajući stalno istu matricu, kako žele da sačuvaju prozvodnju i radna mjesta najvećih ‘giganata’ na sjeveru države, firme koje Brković vodi konstatno unižavaju ekonomsku stabilnost. Nema dileme da je Brković svih ovih godina opstao samo zato što je istureni igrač drugih centara moći“, naveo je Konatar u saopštenju.

On je reagovao na najavu zajedničke sjednice skupštinskih odbora za poljoprivredu i ekonomiju, koji će sjutra, na zahtjev Brkovića, održati konsultativno saslušanje o primjeni ugovora o koncesiji zaključenog između Vlade i kompanije Vektre Jakić.

Konatar je rekao da sve ukazuje na to predsjednik Odbora za poljoprivredu, Petar Ivanović, ima važnu ulogu u cjeloj piramidi.

„Ima li kraja poniženju državnih institucija Crne Gore. Nakon što skoro svaki dan saznamo za neku novu blamažu sudova, tužilaštva, Skupštine. Naprosto se čovjek ponada da će proći makar nekoliko dana u kojima nećemo imati priliku da se crvenimo u tuđe ime“, kazao je Konatar.

On smatra da se čitava priča oko Vektre Jakić realizuje sa starim dobrim akterima.

„Sa jedne strane ‘majka radnika’, a sa druge ‘otac perja’, i to sada u sinhornizovanom djelovanju, kako bi još jednom iskoristili mehanizme privatne države da spasu jednog od najvećih poreskih dužnika Crne Gore“, naveo je Konatar.

Prema njegovim riječima, dok Poreska uprava (PU) pokušava da uvede disciplinu ugostiteljima i drugim privrednim subjektima, zatvara firme, izriče kazne i opomene, najveći poreski dužnici mirno ispijaju kafe u društvu predsjednika države i utvrđuju dnevni red odbora, najvišeg zakonodavnog organa u državi.

On je rekao da ostaje da se vidi hoće li PU smoći snage da se, kako su najavili, suprotstavi svima koji ne servisiraju svoje obaveze na vrijeme.

Najčitanije