fbpx
NaslovnicaMINA BusinessExpo 2020 velika šansa za ekonomsku diplomatiju

Expo 2020 velika šansa za ekonomsku diplomatiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prisustvo Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, osim predstavljanja prirodnih ljepota i kulturnog bogatstva, velika je šansa za ekonomsku diplomatiju kojoj je Vlada posvećena, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

“Boravak u Paviljonu Crne Gore čini me ponosnim, a posebno sam zahvalan mladim ljudima koji na pravi način afirmišu sve ono što možemo da ponudimo posjetiocima, investitorima i ideji da aktivno učestvujemo u stvaranju budućnosti”, naveo je Milatović na Twitteru.

Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, borave od danas u zvaničnoj posjeti Dubaiju.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja ranije je saopšteno da će tokom boravka na Expo 2020, crnogorska delegacija, predvođena Milatovićem, raditi na pripremi obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore koji je planiran za 6. februar.

Osim toga, posjetiće i paviljone drugih zemalja učesnica i sastati se sa predstavnicima stranih delegacija koje učestvuju na jednom od najznačajnijih globalnih događaja.

Tokom zvanične posjete Dubaiju, koja će trajati do ponedjeljka, Milatović i Spajić će se sastati sa ministrima ekonomije i spoljne trgovine u Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije