fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano šest pritužbi

Evidentirano šest pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano šest pritužbi, uglavnom na neizdavanje fiskalnih računa i neprijavljivanje zaposlenih.

Na osnovu evidentiranih pritužbi nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirane su dvije prijave koje su se odnosile na kafe bar Blues u Podgorici, od kojih se jedna odnosila na neizdavanje fiskalnih računa, a druga na neosiguravanje zaposlenih.

Građani su se žalili da zaposleni u Security Guardu iz Podgorice nijesu osigurani, kao i da frizerski salon u Bijelom Polju, u blizini Osnovne škole „Risto Ratković“, nelegalno obavlja djelatnost.

Fiskalne račune ne izdaje ni kafe bar Avram u Pljevljima, čiji radnici nijesu osigurani, dok je u objektu omogućeno konzumiranje duvanskih proizvoda.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Najčitanije