fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 37 pritužbi

Evidentirano 37 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 37 pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se uglavnom žalili na neizdavanje fiskalnih računa i to u pekarama As, Centar i Palma, marketu Hilda, poslastičarnici Korzo, pivnici Minhen na Trgu Božane Vučinić, Gradskom saobraćaju, parkingu, butiku Fratelli i brzoj hrani Pirun u Podgorici, frizerskom salonu Sport u Bijelom Polju, pekarama u Tivtu, fish baru Cvijo i marketu Prima u Baru, kafani u Danilovgradu, kafeteriji Petlja u Herceg Novom, AG komercu u Beranama i Urban pabu u Nikšiću.

Evidentirane su i pritužbe da se službeno vozilo Rudnika uglja koristi u privatne svrhe, da u Bijelom Polju ilegalno radi klanica pilića, da se u Pljevljima uz proizvode vaga i njihova ambalaža, a u kafeteriji Mašta u Nikšiću krši zakon o zabrani upotrebe duvanskih proizvoda.

Građani su se žalili da cijene nijesu pravilno navedene u Kući hemije u Bijelom Polju i marketu Lida u Podgorici, da preko 30 radnji za popravku vozila na Cetinju rade nelegalno, da se u Podgorici na ulici nelegalno prodaje građevinski materijal, kao i da radnici Lend monta u Budvi i Konfekcije Papić u Pljevljima nijesu prijavljeni.

Evidentirane su i primjedbe na nepropisno parkiranje, radno vrijeme kladionice Zlatnik u Budvi, kao i na prodaju sladoleda ispred ulaza na tivatski aerodrom.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije