fbpx
6.9 C
Podgorica
December 6, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 14 prijava

Evidentirano 14 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju pekara Orex, Pub 084, Gejming pub i City taxi u Podgorici, Etno selo Štitarica i Maja Nails u Mojkovcu, Apartmani Vuković u Baru, restoran Atelje u Budvi i vulkanizerska radnja u Đenovićima. Evidentirana je i pritužba da račun nije izdat ni prilikom prodaje ribe na Trgu Božane Vučinić u Podgorici.

Građani su se žalili i da frizerski salon Gillete u Podgorici radi na crno, da je usljed adaptacije objekta u Herceg Novom uzurpirana državna imovina, kao i da higijena na pijaci Gintaš nije na zadovoljavajućem nivou.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije